Tourism, activiteiten en Geschiedenis

Ci-dessous, vous retrouverez toutes les activités disponibles dans la région. Cliquez simplement sur l'un des points pour en savoir plus.

Geschiedenis

De abdij van Moulins dateert van 1232 en werd aanvankelijk bewoond door de zusters van de Cisterciënzer Orde. 

In 1413 betrokken de monniken de abdij en werd Jean de Gesves als eerste abt aangewezen.  De abdij kende een bloeiperiode van meer dan 350 jaar en werd achtereenvolgens geleid door 25 abten. Weliswaar werd de abdij meermaals beschadigd door branden, plunderingen en verwoestingen maar telkens opnieuw werd ze gerestaureerd.

In 1578 bouwden de monniken een bloemmolen en een 1 km lang derivatie kanaal. Daarna werden nog een papiermolen en een oliemolen gebouwd. 

Tijdens de franse revolutie werd de abdij tot militair hospitaal verbouwd. In 1797 werd de abdij verkocht aan een zekere Louis Rousseau. Hij liet de kerk afbreken en bouwde een kasteel. 

In 1827 kocht Alphonse Jacquier de Rosée het hele domein en liet op een naburige grond kopperfabrieken bouwen die tot 1978 in gebruik waren. Van de abdij blijven enkel wat resten over, het portaal van de boerderijhof en de ringmuren.

De schuur van 1762 en de boerderij van 1619 bleven bewaard. 

In 1986 begonnen de hedendaagse eigenaren een landbouwbedrijf. Ondanks het belangrijke aantal vee en hectaren van landbouw, ondanks het geleverd werk , de inspanning werden niet beloond. Tourism blijkt dus een goede oplossing te zijn. Ze stopten met vee maar gingen door met landbouw.

De transformatie werken van de eerste staal tot een gite begonnen in 1993. Aangezien het succes van de eerste locatie maanden begon de constructie vaan een andere gite in twee stallen. 

In 2001 werd de schuur ingericht als polyvalente zaal. De inwijding gebeurde in lente 2002. In 2003 werden de derde gite en de studio ingericht